Veelgestelde vragen

Vraag direct een offerte aan!

FAQ

Op deze pagina beantwoorden wij de vragen die wij het meest krijgen over het bestrijden van houtworm. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons via info@dehoutwormexpert.nl

Hoe gaan jullie te werk?

Wij sturen jou eerst een offerte. Bij akkoord plannen we een datum in en komen we bij je langs. We inspecteren eerst het hout en zullen het beschadigde hout verwijderen. Daarna zullen wij de insecten bestrijden. Ook kunnen wij je helpen met voorzorgsmaatregelen, zodat je niet snel nogmaals te maken krijgt met insecten zoals houtworm.

Ik heb kevertjes in huis, heb ik ook houtworm?

De houtworm is de larve van de bonte knaagkever. Ook de spinthoutkever heeft bijvoorbeeld weer een larve die op houtworm lijkt. Wanneer je zo’n kevertje in huis hebt, bestaat de kans dat deze al in het hout zat toen hij nog een houtworm of andere larve was. Dit betekent dat er al veel schade aangericht kan zijn, omdat zo’n larve veel hout eet. Het beschadigde hout moet dus weggehaald worden en de insecten moeten worden bestreden, om ergere schade te voorkomen

Wat als mijn meubels stuk gaan?

De houtworm kan de meubel al flink aangetast hebben. Als het ernstig is, dan blijft er weinig goed hout meer over. Je zorgverzekeraar vergoedt dit meestal niet. Als er schade zal ontstaan door onze bestrijdingsmethode, dan laten we dit van tevoren weten. Maken wij per ongeluk iets kapot in je huis? Dan hebben wij hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering en lossen we het dus voor je op. Natuurlijk gaan we voorzichtig met je spullen om.

Bieden jullie ook een spoedservice aan?

Ja, wij bieden ook een spoedservice aan. In het geval dat je denkt dat er houten constructies heel erg beschadigd zijn geraakt, kun je bijvoorbeeld onze spoedservice inschakelen. Ook in andere gevallen kun je aan ons doorgeven dat het een spoedopdracht is. Wij staan dan binnen 24 uur bij jou op de stoep.

Hoe voorkom ik in het vervolg dat ik insecten aantref in mijn woning?

Het is vooral belangrijk om al het hout te checken dat je mee naar binnen brengt. Bijvoorbeeld brandhout of tweedehands meubels. Wij kunnen ook het hout in jouw huis komen checken en een preventieve behandeling uitvoeren, zodat je minder snel last krijgt van ongedierte zoals houtworm.

Hebben jullie keurmerken of certificaten?

Ja, die hebben wij! Wij hebben een bewijs van vakbekwaamheid “Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen”. Dat is verplicht voor elke ongediertebestrijder die dit uitoefent als beroep. Daarnaast hebben wij het EVM-certificaat “Adviseur Houtbescherming”.

Bieden jullie garantie aan op de ongediertebestrijding?

Als wij bij jou de insecten hebben bestreden, dan zullen we daarna voorzorgsmaatregelen treffen voor de volgende insectenplaag. We willen natuurlijk dat ze niet meer terugkomen. Hierop geven wij 10 jaar garantie.

Houtworm FAQ

Herkennen van houtworm zaagsel

Het is belangrijk om het zaagsel van een houtworm te herkennen? Waarom? Lees het hier.

Houtworm in meubels

Wist je dat houtwormen graag in oude, onbehandelde meubels wonen  Waarom dit belangrijk is om te weten? Lees het hier.

Contact opnemen

Als je een houtworm of een van de verschillende soorten kevers in je hout hebt zitten, neem dan contact op met ons via info@dehoutwormexpert.nl of via ons contactformulier. Heb je geen diertjes gevonden, maar wel gaatjes in je hout? Dan adviseren we je ook om ons te bellen, want dan zijn de insecten al helemaal door het hout heen gekomen.